Strømselskap | Refinansiering uten Sikkerhet | Luft til Vann Varmepumpe | Lainat | Billigste Forsikringsselskap 2017 | Innbruddsalarm | Billig Mobilabonnement | Mobilselskaper

Korosztályos

Fel(nem)nőtt sátor
Egyetemi ,,campus"
Szélrózsa ovi

 

FEL(NEM)NŐTT SÁTOR

Szeretettel várja az általános iskolás, konfis, gimis, középiskolás korúakat a Fel(Nem)Nőtt sátor érdekes, kalandos szabadulós játékra, izgalmas beszélgetésekre, kreatív ötletekre, önismeretre, hűs koktélokra, fergeteges kvíz játékokra és még sok minden másra. Természetesen mindenkit szeretettel várnak, hiszen a gyermek mindannyiunkban ott rejtőzik.
 

Ifisziget, avagy: én – a másik – és a párkapcsolat

Csütörtök–szombat 11.00–13.00

Mi fontos a számodra? – Mit keresel a másikban?
Önzőség? – Önfeláldozás?
Hol a határ? – Mit akar a fiú? Mit enged a lány?
Mit jelent az intimitás? – Minek mi az ára?
Mit vársz egy párkapcsolattól? – Mitől működik? Működhet magától?
Most legyen jó? – Vagy hosszú távon?
Meg lehet úszni sérülés nélkül? – Hogyan vagy benne „teljesen” egy kapcsolatban?
Mindent ki kell próbálni? – Mások hibájából lehet tanulni?
Ki vagyunk szolgáltatva a hormonjainknak és az érzelmeinknek? – Akkor hol van Isten és a tudatunk?
Az én testem az én döntésem? – És kinek a lelkiismerete?
Az Ifisziget csapata nem akarja megmondani a tutit. Inkább veletek együtt szeretné megtalálni a válaszokat. Van egy Könyv – ami segít eligazodni. Mert nehéz „jól” és boldogan élni ebben a mai világban.
És te... hogyan lesz áldás?
 

Üzenet a palackban

Csütörtök–szombat, 11.00–18.00
Palackba zárt üzeneteket hagyhatsz másoknak, mások üzeneteit horgászhatod, bibliai igék, bölcsességek, lelki útravalók.
Galéria Konfis szemmel: konfirmandusok képkiállítása arról, hogy mit jelent nekik ma az, hogy „áldás leszel“.
 

A MA 95 tétele

Csütörtök–szombat, 11.00–18.00
A reformáció évére hangolva várnak egy lehetőséggel. Fogalmazd meg, rajzold le, hogy te milyen egyházat, gyülekezetet szeretnél. Gondold át, hogy ha ma te lennél Luther, hogyan változtatnád meg a ma egyházát az új 95 tétel megfogalmazásával.
 

Önismereti kérdőívek

Csütörtök–szombat, 11.00–18.00
Milyen lélektani típus vagy? Segítség a továbbtanulásban, baráti körben, személyiséged jobb megismerésében.
 

EXIT

(a csapatok jelentkezését az exit szobánál várják 20–30 perces ciklusokban)
Csütörtök–szombat, 11.00–16.00
Gyermekkorunkban mindnyájan vágytunk a könyvekben olvasott vagy filmekben látott kincskeresésre, kódfejtésre. Ebben a szabaduló szobában beteljesül gyermekkori álmunk, és mi leszünk a főszereplők a történetben. A cél a kijutás, de ez nem mindig sikerül. Ettől függetlenül már az együtt tevékenykedés és a sikerélmények nagyon fel tudják tölteni a csapattagokat, ez az igazi csapatépítés! A szabaduló szoba, más néven escape room az utóbbi idők legnépszerűbb szórakozási formája. Lényege, hogy egy tematizált szobából kell kijutni, különböző feladványok, kódok, jelek megfejtése segítségével. 5–6 fős csapatokat várnak, hogy együtt olyan közös élményt élhessetek át, ami megdolgoztatja az agyat, felébreszti a kreativitást, mindeközben szórakoztató, és kalandos élményekkel tesz gazdagabbá.
 

Köszi Koktél Bár

Csütörtök–szombat, 14.00–24.00
Várnak téged minden nap a Keresztyén Önkéntesek egy üditő, friss, hűs alkoholmentes koktéllal. Gyere, frissülj fel te is!
A védett idősávban, 19.00–19.45 között, a Koktél Bár ugyan nyitva tart, de megduplázott árakkal várja a betérőket.
 

Zumba

Csütörtök–szombat, 8.00–8.45, Galya színpad
Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánccal várnak, mely egy szuper fitness program is egyben. Aerobik és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reggaetón és a hastánc. Ha van kedved táncolni, mozogni és élvezni a zenét, akkor itt a helyed!
Gyere te is, érezd jól magad!
 

Diák Parlament

Július 28. csütörtök, 15.00–16.00
Ismerkedő játékok a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium diáktanácsának szervezésében: megismerheted azokat, akiknek fontosak a diákok jogai, de szeretnének tenni a középiskolákért is. Az iskolák diákönkormányzatainak találkozópontja.
 

Legyen ön is milliomos kvíz

Július 28. csütörtök 16.00–17.00
Keresztyénséggel, az evangélikussággal, a középiskolákkal, hittannal, világvallásokkal kapcsolatos kérdések.
 

Reformáció Retro Dizájn Center

Július 29. péntek, 15.00–16.00
Interaktív kiállításra és beszélgetésre hívnak a reformáció közelgő 5oo. évfordulójához kapcsolódóan. Püspököktől, lelkészektől, padlásról és pincéből előkerült tárgyak várnak arra, hogy letöröljük róluk a port, és szórakoztató élményeken, beszélgetéseken keresztül felelevenítsük a reformációt, valamint beszéljünk az új reformáció lehetőségéről.
 

Diavetítés

Július 29. péntek, 16.00–16.30
A retro design kiállításhoz kapcsolódva diavetítés a ‘70-es, ‘80-as évek stílusában. Régi diafilmek, nosztalgiahangulat.
 

Gombola András: Nem hagyhatom kint Istent

Július 30. szombat, 13.30–15.30
Tabuk nélkül – szex, drog, alkohol. Egy lebilincselően őszinte, magával ragadó önfeltárás, amely hiteles szavakkal meséli el, hogy egy széles úton tántorgó, élvhajhász alkoholista fiatal hogyan talált rá Isten segítségével arra a keskeny ösvényre, amelyen modern tékozló fiúként elindulva eljutott az önismeret addig feltáratlan lelki tájain keresztül a gyógyuláshoz, a szabaduláshoz, a szeretetre való képességhez, a Teremtőtől kapott új szív belső békéjéhez.
A Luther Kiadónál megjelent könyvéről beszél Gombola András.
 

Mindenttudás Iskolája Kvíz

Július 30. szombat, 16.00–18.00
Szeretettel várnak minden érdeklődőt egy nagyszabású kvíz-showra, a TV-s vetélkedők stílusában, nyomógombokkal. A klasszikus műveltségi kérdések mellett vidámabb feladványok is felbukkanhatnak, sőt néha még Fortuna keze is belenyúlhat a játékba.
A program jó hangulatáról Gruber László kvízmester gondoskodik, aki már 15 éve működtet kvízklubot a bonyhádi gimnáziumban.
Gyere el, és próbáld ki magad!
 
 


 

EGYETEMI „CAMPUS”

Az egyetemi „campus” szeretettel vár minden jelenlegi, jövendőbeli és örök egyetemistát. Az idei Szélrózsán találkozhatsz náluk a Magyarországi Evangélikus Egyház egyetemi lelkészeivel, együtt énekelhetsz a Könnyűzenei Munkacsoport tagjaival, teológiáról gondolkozhatsz evangélikus, katolikus és református teológusokkal, festhetsz, beszélgethetsz, elcsendesedhetsz kedvedre.

Örömzene, éneklés

Július 28. csütörtök, 14.00–14.30
Bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon egy kis éneklésre, különböző keresztyén „könnyűzenei” hagyományok énekeiből válogatnak.
 

Könnyűzenei perspektívák a gyülekezetben

Július 28. csütörtök, 15.00–16.00
Csatlakozz beszélgetésre, közös ötletelésre arról, hogy hogyan lehet feldobni vagy egyáltalán megvalósítani az igényes zenélést, éneklést ifiórán és más egyéb gyülekezeti alkalmakon! Ne hagyd otthon a hangszeredet sem! 😉
 

Bemutatkoznak a Magyarországi Evangélikus Egyház Egyetemi Lelkészségei

Július 28. csütörtök, 16.00–17.00
Találkozhatsz a budapesti, debreceni, győri, miskolci és szegedi egyetemi lelkészekkel, megismerheted munkájukat, alkalmaikat, illetve azokat a magyarországi – egyetemi városokban található – evangélikus gyülekezeteket, amelyek szeretettel várják az egyetemistákat alkalmaikon.
 

Örömzene, éneklés

Július 29. péntek, 14.00–14.30
Bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon egy kis éneklésre, különböző keresztyén „könnyűzenei” hagyományok énekeiből válogatnak.
 

„Fogadóóra”

Július 29. péntek, 16.00–17.00
Az evangélikus egyetemi lelkészek várnak kérdéseiddel egy teára.
 

Örömzene, éneklés

Július 30. szombat, 12.00–12.30
Bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon egy kis éneklésre, különböző keresztyén „könnyűzenei” hagyományok énekeiből válogatnak.
 

Teológiai fórumbeszélgetés

Július 30. szombat, 15.00–16.00
Mitől progresszív a teológia? Vendégek: Dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus, Dr. Czagány Gábor református lelkész és Szlaukó Orsolya evangélikus lelkész.
 

„Fogadóóra”

Július 30. szombat, 16.30–17.30
Az evangélikus egyetemi lelkészek várnak kérdéseiddel egy teára.
 

Egyéni lelki beszélgetés

Csütörtökön, pénteken és szombaton délután Bogdányi Mária győri evangélikus lelkész várja előzetes jelentkezés után mindazokat, akiknek személyes kérdéseik, gondolataik, problémáik vannak, amiket megosztanának egy evangélikus lelkésszel.
 

Labirintusjárás

Gombkötő Beáta budapesti evangélikus lelkész várja az elcsendesedni, elmélkedni vágyókat egy különleges labirintusban csütörtök, péntek és szombat délután.
 

Óriásvásznas képfestés

A Szélrózsa találkozó idei témájához és a Lutheránus Világszövetség 2017-es nagygyűléséhez kapcsolódó mozaikokat festhettek, ki-ki amennyit szeretne, hogy kiábrázoljátok ezeknek az alkalmaknak a témáit. Tegyél hozzá te is, hogy „képben legyetek”! 😉
 


SZÉLRÓZSA OVI

„Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” Zsolt 127,3

Ki ne látott volna gyermeket rácsodálkozni teremtett világunk apró szépségeire, élőlényeire, mindennapjaink áldásaira?! A felnőttek gyakran csak az áldás hiányát érzékelik.
A Szélrózsa ovisok egy kicsit megállítják az idő rohanó kerekét, hogy hálát adjanak:
– a körülöttük lévő növényekért, miközben lefestik, kivágják, meghajtják, ragasztják, varrják a virágokat, formázzák az agyagot;
– a körülöttük lévő állatokért, miközben készítik a békákat, kifogják a halakat, hajtogatják a lepkéket, ragasztják a madarakat;
– a körülöttük lévő színekért, miközben szövik anyagcsíkokból a kispárnákat;
– a körülöttük lévő illatokért, miközben készítik fűszerekből a Luther-rózsát;
– a körülöttük lévő emberekért, miközben készítik papírtányérból az ember arcokat;
– a körülöttük lévő egyházért, a bennük lakó Szentlélekért, miközben készítik papírtemplomaikat.
A Szélrózsa Ovi szeretettel várja a 3–7 év közötti gyermekeket csütörtöktől szombatig, délelőtt 8.30–12.00-ig, délután 14.00–18.00-ig, hogy együtt legyenek áldássá.

Kiegészítő programok (helye: Csendkuckó, gyülekező az ovinál):


Ovi nyitvatartási napokon 10.30-tól „Kerekítő foglalkozás”-t tart Bánkiné Révész Adrienn: bábos, mondókás móka 0–6 éves korú gyermekeknek és szüleiknek.
Vidám, családi kalandozás Kerekítő manóval az ölbeli játékok birodalmába, sok-sok kacagtató népi énekkel és mondókával, hegedű- és furulyaszóval. Létszámtól függően Szélrózsa ovisok is bekapcsolódhatnak.


Ezt követően 11.15-től Szutyányiné Wolf Magdolna a 3 éven aluli kisgyermekek szüleinek a nevelésben, gondozásban felmerülő kérdéseire ad választ kerekasztal beszélgetés keretein belül, „Gyermekünk áldás, vagy néha másként érezzük?” címmel. Választható témakörök: játék, mozgásfejlődés, étkezés, önállóság (szobatisztaság), lelki fejlődés (én–tudat), korai fejlesztés. A beszélgetés alatt a pici gyermekeknek játéklehetőséget biztosítanak.

Tipegő Istentisztelet:

vasárnap 9 órakor – a záró istentisztelet előtt – interaktív, énekes, játékos istentiszteleti alkalom 0–6 éves korú gyermekeknek és az egész családnak a Kultúra teremben.