28
Apr

Idén otthonról, jövőre veletek! – közlemény a 2020-as Szélrózsáról

A munkatársakkal hosszan egyeztettünk abban a kérdésben, hogy meg tud-e valósulni a Szélrózsa Gyulán. Igyekeztünk a kérdést minden szempontból körüljárni, és arra jutottunk a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnökségével és a Püspöki Tanáccsal egyetértésben, hogy a járványhelyzet jelenlegi körülményei között a legbiztonságosabb az, ha 2020 nyarán a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót nem tartjuk meg. Az egyházvezetés és a szervező Stáb számára is rendkívül nehéz döntés volt, hogy a személyes találkozásról most le kell mondanunk, de tudjuk, hogy egymásért és közösségeinkért ezzel tehetünk a legtöbbet.


Bővebben

18
Mar

A tavaszi és nyári programokról – a Gyülekezeti és Missziói Osztály közleménye

A Gyülekezeti és Missziói Osztály által szervezett programok, illetve rendezvények ügyében a következő tájékoztatást közöljük.


Bővebben

14
Mar

Képernyőn innen és túl ültek össze a Szélrózsa-szervezők

Az országban kialakult vészhelyzet nyomán különleges módon tartotta meg a már hagyománnyá vált tavaszi munkatársi hétvégéjét a Szélrózsa - országos evangélikus ifjúsági találkozó szervezőcsapata 2020. március 14-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodáján.


Bővebben

12
Mar

Koronavírus - a Gyülekezeti és Missziói Osztály közleménye

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentett kormányrendelet kihirdetése óta többen megkerestetek minket a jövőben tervezett országos gyülekezeti és ifjúsági rendezvények megtartásával kapcsolatosan.


Bővebben

04
Mar

Semmi pánik! – Orosházán tartották a Szélrózsa-előtalálkozót

Mintegy kétszáz résztvevő gyűlt össze 2020. február 29-én az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium épületében, hogy egy ifjúsági nap keretében hangolódjon a július közepén Gyulán megrendezésre kerülő 13. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra. Az előtalálkozó a Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején címet kapta.


Bővebben

24
Jan

Minden, amit tudni érdemes az előtalálkozóról

Izgalmas programokkal 2020. február 29-én Orosházán rendezik meg a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó előtalálkozóját. Az előtalálkozó mottója: Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején. Akikkel biztosan találkozhatsz: Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője és a VOG zenekar.


Bővebben

14
Nov

Bejárták a Szélrózsa helyszínét a munkaágvezetők

 Munkaágvezető hétvégét tartott a Szélrózsa szervező csapata november 8. és 9. között Gyulán, ahol a csapatépítés és az ismerkedés mellett fontos döntések születtek. A résztvevők bejárták a 2020-as találkozó helyszínét is.


Bővebben

06
Aug

Ismerd meg a Szélrózsa szervezőcsapatát!

Hihetetlen sebességgel robogunk a következő Szélrózsa időpontja felé, hiszen kevesebb, mint egy év múlva találkozunk veletek Gyulán! Viszont kik azok, akik megálmodják és valósággá váltják a terveket?


Bővebben