Idén otthonról, jövőre veletek! – közlemény a 2020-as Szélrózsáról

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2 Tim 1,7)
 
Kedves mindnyájan, akik szeretitek és várjátok a következő Szélrózsát!
 
A munkatársakkal hosszan egyeztettünk abban a kérdésben, hogy meg tud-e valósulni a Szélrózsa Gyulán. Igyekeztünk a kérdést minden szempontból körüljárni, és arra jutottunk a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnökségével és a Püspöki Tanáccsal egyetértésben, hogy a járványhelyzet jelenlegi körülményei között a legbiztonságosabb az, ha 2020 nyarán a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót nem tartjuk meg. Az egyházvezetés és a szervező Stáb számára is rendkívül nehéz döntés volt, hogy a személyes találkozásról most le kell mondanunk, de tudjuk, hogy egymásért és közösségeinkért ezzel tehetünk a legtöbbet.
 
A gyulai Szélrózsáról azonban nem mondunk le, ugyanis a 13. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót egy év csúsztatással rendezzük meg 2021. július 7-11. között Gyulán! A találkozó mottója továbbra is végigkísér minket a következő Szélrózsáig, folyamatosan emlékeztetve arra, hogy nem a félelem lelkét kaptuk, „hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét!” (2 Tim 1,7)
Ugyanakkor 2020-ban sem maradunk Szélrózsa nélkül! A szervező Stáb már most azon dolgozik, hogy idén nyáron, július 15-19. között virtuálisan találkozzunk, hasonlóképpen, ahogyan személyesen is szoktunk: áhítatokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel, sok énekléssel és vidámsággal. Kövessetek minket Facebookon, Instagramon és a honlapunkon, ahol a legfontosabb információkkal folyamatosan jelentkezünk.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra, hordozzuk egymást imádságban és erősítsük a másikat bátorító szavakkal, tettekkel!
 
Erős vár a mi Istenünk!
 
Szélrózsa Stáb
2020. április 28.

 

Vissza