Mégis! – Szélrózsa beharangozó partit tartottak

Budapest – Kerti partit terveztek, de az időjárás közbeszólt. Ám a négy fal között is tökéletesre sikerült a 2018 nyarán megrendezendő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó beharangozója. Akik nem tudtak elmenni a helyszínre, azok élőben az interneten (Youtube és Facebook) nyomon tudták követni az eseményeket.

Nagy Szabolcs teológus és Kovács Barbara lelkész moderálásában zajlottak az események. Először egy kis csekkolás zajlott, ki hány Szélrózsán vett részt.

Felfedték a találkozó szlogenjént és az ehhez kapcsolódó grafikát, logót, plakátot is. A Lukács evangéliumának 5. fejezetéből vett 5. vers egy szava lesz a logó: Mégis! (A Te szavadra mégis kivetem a hálókat!) Ezt járta körül áhítatában Pongrácz Máté lelkész, aki személyesre fordította a bibliai igét és azt kérdezte a jelenlévőktől, vajon mit jelent az életükben ez a jézusi hívás? Sőt, mit tennének, mit tettek volna maguk személyesen, ha Jézus ott a parton őket szólítottta volna meg? Követték-e volna a Mestert úgy, ahogyan azt Péter tette?

Az áhítat után beszélgetés következett, Réz-Nagy Zoltán, az Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkésze, Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Simon Réka, a 2018-as Szélrózsa házigazdájának részvételével, akik saját, Szélrózsával kapcsolatos élményeiket osztották meg a hallgatósággal. Ezután grillvacsorát kaptak a résztvevők.

Az alkalom zenei betéteit a VoG (Voice of Glory), az orosházi evangélikus gimnázium diákzenekara, valamint a Lift! zenekar adta, ez utóbbi lemezbemutató koncertjével zárult az alkalom.

Az eseményről készült videók itt tekinthetőek meg:

 

Vissza