A nagy bejelentés: A Bagossy Brothers Company ad koncertet a büki Szélrózsa nyitónapján!

Fogadjátok sok szeretettel a videót:A zenekar bemutatása:


A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

 

Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el, “Ha rólad szólna” címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az “Elviszlek”, az első héten Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált.

 

2016 tavaszán a zenekar újabb anyaggal jelentkezett a “Vakít a kék” című EP formájában, a NagySzínPad tehetségmutatóban pedig a döntőig jutott.

 

A 2016-os esztentőben állandó szereplői voltak a legfontosabb magyar- és erdélyi fesztiváloknak, zenei rendezvényeknek.

 

2017 márciusában jelent meg a zenekar második nagylemeze “A Nap felé” címmel.

 

2017-ben a zenekart jelölték a Fonogram Díjra (az év felfedezettje kategóriában) és a Petőfi Zenei Díjra (az év felfedezettje és az év dala kategóriában).

 

Hivatalos weboldal: www.bagossybrotherscompany.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/bagossybrothers/

 

Vissza