Több mint 200 lájk és 30 új önkéntes – Sopronban járt a Szélrózsa

Szöveg: Pongrácz Máté

2018. február 13-án került sor a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnáziumban a Szélrózsa Találkozót bemutató napra. Az iskola lehetőséget biztosított, hogy minden diák egy tanórán keresztül ismerkedhessen egyházunk legnagyobb ifjúsági rendezvényének hátterével, programjával és igei mondanivalójával.

Pongráczné Győri Boglárka lelkész – líceumi öregdiák – indította a különleges bemutató órákat és személyes élményeivel próbálta a fiatalok számára közelebb hozni a találkozót.

A büki ifisek által készített videókat felhasználva elevenedett meg a gimnazisták előtt a nyári találkozó helyszíne és a Szélrózsa hangulata.

A videóvetítések után Pongrácz Máté – Szélrózsa lelkész – beszélt Péter elhívásának történetéről. A csodálatos halfogás meg is elevenedett, amikor minden fiatalnak lehetősége nyílt egy halat elhelyezni a képzeletbeli Genezáreti-tóba, melyre vágyaikat, álmaikat írhatták fel.

A világ megmentése mellett többen a továbbtanulási álmaikat is papírra vetették, mások személyes álmaikról írtak. A nap végére közel 500 halacska került a tó képzeletbeli vizébe, mely valódi csodát jelentett a szervezők számára.

A tanórák végén a Szélrózsa szervezői az önkéntességre is felhívták a figyelmet, így közel 30 új önkéntessel bővült a Szélrózsa csapata.

Az óra zárásaként egy játékra is sor került. Minden diák, aki lájkolta a Szélrózsa találkozó oldalát egy nyereményjátékban vehetett részt, ahol Szélrózsa pólót, legyezőt, labdát és CD-t lehetett nyerni.

A nap végén a líceumi kollégiumban áhítatra is sor került, ahol Péter jövőjéről hallhattak a kollégium diákjai.

Találkozzunk a 12. Szélrózsa – Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón Istennel és egymással 2018. július 25–29. között Bükön!

Vissza