Először állítottam rollupot – Szélrózsás roadshow Mezőberényben

Március 14-én Mezőberényben jártunk Seben Glórival a Szélrózsa Roadshow keretében, hogy általunk közvetlenebbé és megfoghatóbbá váljon a fesztivál a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói számára.

A március 15-ei ünnepség közepébe csöppentünk, amin Glóri tartott áhitatot, akit a fiatalok nagy örömmel fogadtak, mivel Mezőberényben két és fél évig volt lelkész és hittantanár. Jó volt azt tapasztalni, hogy ennyire szeretik a hitoktatóikat a gyerekek.

 

A Roadshow keretében különböző játékokkal készültünk, volt kvíz, amelyben a Szélrózsa brossurából kellett a gimiseknek kibogarászniuk néhány fontos kérdésre a választ, a szavazatokat pedig egy kalapba gyűjtöttük, amiből az utolsó óra végén sorsoltunk nyerteseket. Készültünk horgászós játékkal, ahol kis műanyag halakat kellett kifogniuk, valamint dobókockákkal, ezekkel azonnali nyereményekhez juthattak. A nyeremények pedig az előző Szélrózsa relikviái voltak, pólók, medálok, legyezők, és a soron következő Szélrózsa ajándékai, frizbik, sapkák, és szintén pólók voltak.

Két tanórát meg is látogattunk, hogy megismerkedjünk a nulladik osztállyal, azaz az előkészítősökkel, akiknek még ismeretlen fogalom volt az evangélikus fesztivál. A helyi tanárok és az iskola dolgozói nagy segítségünkre voltak, biztosítottak helyszínt, útbaigazítottak az osztályok között, vetíthettük a promóvideót, és a Shoeshine által készített Szélrózsa videót.

 

A játékokra és a nyereményekre nagy érdeklődés volt, alig győztünk valamilyen szisztémát fenntartani. Elözönlötték a standunkat, az ajándékok hamar el is fogytak. Külön öröm volt számomra, hogy sokan érdeklődtek az előkészítős osztályból, többen az önkéntességgel is szemeztek, voltak, akik fel is iratkoztak.

Minden roadshowsnak ilyen lelkes diákokat kívánok, és kitartást a fesztiválig. Nekem ez a találkozás a mezőberényi gimisekkel adott egy plusz löketet ahhoz, hogy még izgatottabban várjam a fesztivált. De mégis türtőztetem magam, hiszen addig még négy hónapot kell aludni. Remélem, valamelyik önkéntessel már ismerős arcként találkozom a filmklubbon, aminek a szervezésével meg vagyok bízva.

Vissza