Szélrózsa roadshow Szarvason és a Deák téren

2018. március 26-án újabb állomásra érkezett a Szélrózsa roadshow. A szarvasi és a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumokat keresték fel a találkozó szervezői. A több mint 500 fiatal nagy része most először találkozott a Szélrózsa lehetőségével. Reméljük felkeltettük az érdeklődésüket és július 25-én találkozunk Bükön!

 

 

Csadó Balázs lelkész – Szélrózsa presbiter - indította a nagyhetet a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. Az ünnepi úrvacsorás istentisztelet szolgálatán a Krisztussal való találkozás lehetőségére hívta fel a figyelmet. Öröm volt látni, a sok mosolygós arcot az úrvacsoravételkor. „Milyen fontos, hogy az egyház tudjon mosolyogni!” – hangsúlyozta Csadó Balázs visszaemlékezve a roadshow pillanataira. Hisszük, hogy a Szélrózsa is ezekről az összemosolygásokról szól! 

 

Az istentisztelet után elkezdődött a Szélrózsa találkozó bemutatása. A gimis fiatalok aktívak, lelkesek voltak, így sok Szélrózsa ajándék kerülhetett gazdára.

 

A büki ifisek által készített videókat felhasználva elevenedett meg a gimnazisták előtt a nyári találkozó helyszíne és a Szélrózsa hangulata.

 

A nap végén a Szélrózsa szervezői az önkéntességre is felhívták a figyelmet, így ismét sok evangélikus gimnazistával bővült az önkéntesek köre.

 

 

A Szélrózsa Road show azonban nem csak Budapesten, de Szarvason is hívogatta a fiatalokat. Noha a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumba járó fiatalok nagy távolságra vannak a Szélrózsa 2018-as helyszínétől, de a távolságtól való félelmet legyőzte az izgalmas témákat és különleges közösségi élményt nyújtó találkozó bemutatása.

 

Bízunk benne, hogy Budapestről és Szarvasról is sokan jönnek a 12. Szélrózsa – Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozóra. Találkozzunk Istennel és egymással 2018. július 25–29. között Bükön!

Vissza