Áhítat, játék, infódömping Aszódon

Felszabadulásnak csúfolt megszállásunk egykori ünnepnapján, április 4-én érkeztünk meg a Szélrózsa roadshow keretében az Aszódi Evangélikus Gimnáziumba (a teljesség kedvéért hivatalos nevén Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium). Köszönhetően a volánbusz gyorsaságának és Seben Glóri helyismeretének, már reggel 7 órára megérkeztünk az iskolába, így elég időnk volt felkészülni az aznapi feladatokra és játékokra.

 

 

Glóri az első órában a gimnazistáknak, a második órában pedig az általános iskoláknak tartott áhítatot. Az alapige – természetesen – az idei Szélrózsa mottójának alapigéje, azaz Lk 5,1-11 volt. Az áhítat végén röviden ismertettük a tavaszi szünetből épphogy visszatérő törzsközönségünknek jelenlétünk célját, azaz a 2018. évi büki Szélrózsa bemutatását. Ezután berendeztünk az aulában egy Szélrózsa-sarkot is, ide vártuk szünetekben a lelkes fiatalokat, akiket igyekeztünk hasznos információval ellátni, egyúttal játékos feladatokkal – teniszütővel kellett a labdát a hálóba juttatni – is meglepni.

 

 

A roadshow-t azonban – köszönhetően Novotny Dániel iskolalelkésznek, valamint a rugalmas oktatóknak – nemcsak szünetekben, hanem órákon is folytathattuk. Rövid bemutatkozásunk után a diákoknak lehetőségük nyílt egy, az idei fesztivállal kapcsolatos kvízjátékban részt venni, amelynek szerencsés megfejtői értékes Szélrózsa-relikviákat nyerhettek. Külön öröm volt számomra az önkéntes munkára jelentkezők magas száma is.

 

 

Összességében úgy érzem, hogy sok érdeklődő fiatalnak tudtunk ajánlani egy élményekkel gazdag és értékes nyári programot. Remélem, hogy minél többetekkel fogunk találkozni a Szélrózsán!

Vissza