Táncház

Helyszín: Színházterem
Időpont: szerda, csütörtök 21:00-01:00

A Szélrózsán két este is hajnalig mulathatnak azok a résztvevők, akik az esti koncertek után még éreznek ehhez erőt magukban.
 
A talpalávalót két zenekar biztosítja az estek folyamán. A Berkenye zenekar tagjai már gyermekkorukban megismerkedtek a népzene és néptánc világával. Kisiskolásként a sopronkövesdi Kövirózsa Kulturális Egyesület tagjaiként, dr. Kurucz Attila vezetésével ismerkedtek meg a hangszeres népzenével, melyben eszközük a citera volt. 2013-ban alapították meg közös zenekarukat, a Berkenye zenekart. Az azóta eltelt 6 évben zenélésük révén rendszeres kísérői a Cifraszűr Néptáncegyüttesnek, valamint a sopronkövesdi táncházaknak, továbbá gyakori résztvevői a különböző környékbeli összejöveteleknek, rendezvényeknek.
 
Király Szilvi és Barátai névre hallgató vonószenekari formáció tradicionális kis-és nagy-magyarországi népzenét játszik. A zenekar rendszeresen szervez folkkocsmákat és táncházakat főként Budapesten, de gyakori vendégek az ország különböző pontjain is.
 
A két este és a táncház házigazdái Sárkány Ramóna és Herbert Szabolcs, a győri Rába Táncegyüttes táncosai. Vezetésükkel azok is csatlakozhatnak eseményünkhöz, akik bizonytalanabbnak érzik tánctudásukat, de nem szeretnének kimaradni a mulatságból.
 
Mi sem kívánhatunk mást, csak annyit:  „Hasson, még a csontok között is!”
Vissza