Újítsunk fel egy különleges értéket

Őrimagyarósd neve minden Vas megyében élő evangélikus fiatalnak a nyárral és számos különleges hangulatú táborral kapcsolódik össze, hisz itt található az egyházmegye legnagyobb ifjúsági táborhelye. A tábor bejáratánál egy szép fa harangláb hirdeti az arra járóknak, szent helyre értek, barátokra és Istenre lelhetnek.

Az idei Szélrózsa szervezése közben szomorúan hallottuk, hogy az őrimagyarósdi ifjúsági tábor haranglábja az elmúlt években nagyon rossz állapotba került. Aki nem Vas megyében született, nem is tudja, milyen kultikus pontja a tábor és annak gyönyörű haranglábja az egyházmegyének. Megannyi élmény, emlék, különleges pillanat köt sokunkat Őrimagyarósdhoz. Gyülekezeti táborok, csendeshétvégék vagy egyházmegyei zenei táborok sora valósult meg az elmúlt évtizedekben az Őrség szívében. Barátságok, szerelmek, sőt Istentől jövő elhívások is kötődnek a táborhoz. 

Éppen ezért döntött úgy a Szélrózsa presbitériuma, hogy szeretne segíteni ennek a kicsiny gyülekezetnek és a 2018. július 29-én (vasárnap) 10 órakor kezdődő Szélrózsa záró istentisztelet perselypénzét felajánlja a harangláb felújítására, hogy még évtizedekig hívogathassa a táborba érkező fiatalokat az Isten igéjének hallgatására a kicsiny harang.

Nagy örömünkre szolgál azt is bejelenteni, hogy jótékonysági felajánlásunk mellé a Szombathelyi Erdészeti Zrt. is csatlakozott, aki a befolyt perselypénz összegét megduplázza, így még intenzívebben tudunk segíteni a vasi érték megőrzésében. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. jóvoltából minden egyes felajánlott forint kétszeresét fogja érni az istentisztelet végére.

A partnerségi megállapodás után érkezett a hír, hogy a Szélrózsa haranglábja is nagyon rossz állapotba került az elmúlt évek alatt. Sajnos a találkozóra szállítása is kérdésessé vált. Így a befolyt perselypénz mértékétől függően szeretnénk a Szélrózsa haranglábat is megújítani, amennyiben támogatásra találnak céljaink.

A találkozó záró istentisztelete a szokott módon nyitott minden hívő számára, így bízunk benne nem csak a találkozó résztvevői, de a környező települések evangélikus gyülekezeti tagjai is ellátogatnak ezen a napon Bükre, hogy együtt élhessük át Isten igéjének összeforrasztó erejét.

A különleges hangulatú szabadtéri istentiszteletet a Duna TV felvételről 2018. augusztus 5-én fogja levetíteni. Várunk téged, gyülekezetedet, gyülekezeted tagjait és vezetőit a Szélrózsa találkozóra és annak záró istentiszteletére.

És kérünk támogasd céljainkat, hogy megújulhasson az őrimagyarósdi harangláb!

Vissza