Futóversenyre fel!

Idén első alkalommal futóversenyt szervezünk a Szélrózsán! Mivel az idei a 12. Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó, ezért a táv 12 kilométer lesz. Gondoltunk azokra is, akiknek ez túl hosszú lenne, MÉGIS ("A Te szavadra mégis kivetem a hálókat" Lk 5,5) szívesen futnának, ezért ennek a fele, a 6 kilométer is külön versenyszám lesz.

Hol: rajt és cél egy helyen: Bük, Petőfi és Eötvös utca sarka
Mikor: 2018. július 28. (szombat), délelőtt 10:30

A nevezés a Szélrózsa résztvevőinek INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A http://korido.hu/2018Szelrozsa oldalon tudtok nevezni. Az indulók maximális létszáma 200 fő (a két kategóriában összesen), úgyhogy ne hezitáljatok, regisztráljatok! A létszám beteltéig, illetve 2018. július 23. éjfélig lehet jelentkezni. 

A nevezés a Szélrózsa résztvevőinek INGYENES, ha azonban csak a futóversenyre szeretnél jönni, akkor a helyszínen kell megvásárolnod a 3000 forintos szombati napijegyet. Ez természetesen nem csak a futásra jogosít, hanem a Szélrózsa összes szombati programján részt vehetsz. Csak néhány a jobbnál-jobb események közül: sztár-activity Rátonyi Krisztával, interaktív kávés bemutató, filmvetítés, készíthettek afrikai kézműves ékszereket, este pedig a Soulwave lép majd fel. Részletes szombati program itt: https://szelrozsatalalkozo.hu/program_f.php?nap=szom

Érdemes nevezned, hiszen:
- minden résztvevő a fesztivál logójával díszített egyedi befutóérmet kap;
- profi időmérést biztosítunk;
- on-line letölthető oklevél jár minden befutónak;
- a rajtszámok alapján tombolasorsolást tartunk az eredményhirdetéshez kapcsolódóan;
- ki ne szeretne magáról egy jól sikerült sportos képet feltölteni Facebookra, Instagramra?! ;-)

Kösd össze a futást jótékonysággal! Állj rajthoz „Ne csak szurkolj, segíts!” mezben, amelynek megvásárlásával az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekekért végzett munkáját támogatod. A kezdeményezésről a Segélyszervezet honlapján: https://www.segelyszervezet.hu/hu/necsakszurkolj olvashatsz bővebben, és a pólókat is ott tudod megnézni. A mezek korlátozott számban lesznek kaphatók a verseny előtt, így ha biztosra szeretnél menni, akkor rendeld meg már a regisztrációval együtt a különleges pamut vagy technikai futópólódat! 

A 12 és a 6 kilométeres kategóriák 1-3. helyezett fiú és lány befutói egy-egy serleget kapnak majd az ünnepélyes eredményhirdetésen.

A további részleteket (frissítés, útvonal, öltözők, rajtszámok átvétele, motivációk a készüléshez stb.) a Szélrózsa honlapján (https://szelrozsatalalkozo.hu/programs.php?ma=70) találjátok, valamint itt, a futás Facebook-eseményében tesszük majd közzé, ezért mindenképp érdemes csatlakoznod!

MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK, JÓ FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNUNK!

 

Itt pedig egy interjút olvashattok a verseny főszervezőjével:

Az országos evangélikus ifjúsági találkozó huszonkét éves történetében idén rendeznek először futóversenyt. A július 28-án, szombaton fél tizenegykor kezdődő esemény egyik szervező ötletgazdája, Macher Tünde maratonfutó számolt be a szervezésről, a futás öröméről és arról, hogy milyen Szélrózsa-élményekben volt része.

– A reformáció lendülete adta az ötletet a futóversenyhez?

– Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Szeli Noémi koordinátor keresett meg engem és a férjemet. De lehet, hogy valójában én ültettem a bogarat a lelkész úr fülébe, amikor még tavaly megkérdeztem tőle, hogy mi az a reformációi futás. Sajnos annak a programnak nem volt akkora reklámja, pedig szerintem sokakat érdekelt volna, mert igazán jó kezdeményezés volt. Innen jöhetett talán a Szélrózsa-futóverseny ötlete, mert Máté tudta, hogy a férjemmel járunk futóversenyekre, és szervezzük is őket.

– Egy egyszerű üzenet adhatta a szikrát?

– Valószínű, de azt is el kell áruljam, hogy Mátét kértük fel eskető lelkészünknek, és miközben a jegyesoktatás, a felkészülés zajlott, már akkor tudta rólunk, hogy futunk, és versenyeket is szervezünk, így az egyik alkalommal megkérdezte, hogy nem szerveznénk-e a Szélrózsán is egy versenyt, persze csak akkor, ha jó ötletnek és reálisnak tartjuk. Ugyan még sosem volt ilyen a Szélrózsa találkozók történetében, de mi megpróbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet nyújtani a szervezésben, tervezésben, és nagyon reméljük, hogy sikeres lesz ez a program is.

– Mindketten a kaposvári gyülekezet tagjai?

– Nem, az esketési felkérés más miatt történt. Győrben nőttem fel, és már gyerekkorom óta ismertem Mátét, mivel együtt jártunk Győrben a Péterfy Sándor evangélikus általános iskolába. Édesapám révén több generációra visszamenőleg evangélikus a családunk, és örülök, mert most már a férjem is evangélikus, a házasságkötésünk előtt megkeresztelkedett. Még keressük a gyülekezetünket Budapesten, mert még nem találtuk meg azt a közösséget, amelyikhez tartozni szeretnénk, illetve örülnénk, ha olyan gyülekezetet találnánk, ahol lenne felnőtt konfirmációs csoport is, mert a férjem szeretne konfirmálni is.

– Először vesz részt a Szélrózsa találkozón?

– Szerencsére egyszer már megtapasztalhattam – a kismarosi találkozón –, milyen a Szélrózsa, milyen a hangulata, milyen a közeg, mennyire klassz. Nagyon szerettem, minden sátoros élményével és éjszakai fagyoskodásával együtt. Mivel ifjúsági rendezvény, gondolom, inkább a fiataloké a terep, így nem én vagyok a célközönség. De most nagyon örülök, hogy a futóverseny lehetőséget ad újra részt venni a találkozón.

– Mióta fut, és mikor kezdte a versenyzést?

– Kilencéves korom óta futok. Először pályaversenyeztem, inkább kevesebb, mint több sikerrel, de felnőttkoromban rájöttem, hogy jól megy a hosszútávfutás, ezért 2010 óta rendszeresen versenyzem tíz kilométeres és annál hosszabb távokon. Jó ideig Brüsszelben éltem, és ott szinte minden héten volt futóverseny, így bejárhattam az országot a versenyekkel.

– Mely díjaira, elismeréseire büszke a leginkább?

– Szívesen emlékszem egyéni legjobbjaimra. Félmaratonon többször sikerült egy óra huszonnégy perc alatt célba érnem, életem első SPAR-maratonján pedig három óra tizenegy percet futottam. Ezzel az idővel akkor a negyedik leggyorsabb női maratonista lettem az országos bajnokságon. Ezenkívül büszke vagyok a férjemmel közösen megszerzett érmeinkre, kupáinkra, amelyeket országos szintű utcai futóversenyeken váltóban elért helyezéseinkért kaptunk.

– Miért jó futni, versenyezni?

– Ki ne szeretne dobogón állni? De a viccet félretéve, a futás jó alkalom az egészség megőrzésére, és ez is a mozgás szeretetének egy formája. De talán a másik nagyon fontos vetülete a futásnak, hogy hoz egy sereg kapcsolatot az ember életébe. Megismerhetünk hasonló gondolkodású, az egészségükért dolgozó lányokat, fiúkat, és aztán lehet együtt edzeni, készülni, és persze kialakul egy baráti kötődés, lehet együtt moziba menni, beülni valahova. Csupa jó dolog jött az életembe a futáson keresztül!

– Például a férje is.

– Igen, mi szó szerint „összefutottunk”.

– Mit lehet tudni a Szélrózsa-futóversenyről?

– Mivel az idei a tizenkettedik országos evangélikus ifjúsági találkozó, ezért a táv tizenkét kilométer lesz. Szerintem ez minimális felkészüléssel teljesíthető azok számára is, akik nem sportolnak mindennap, és nem ironmanek vagy ironladyk. De persze gondoltunk azokra is, akik úgy érzik, hogy nem elég felkészültek erre a távra, nincsenek tisztában az állóképességükkel, vagy az esetleges hőség miatt nem merik vállalni a távot, ezért nekik egy hat kilométeres versenytáv is lesz.

– Bárki részt vehet a versenyen?

– A futásra mindenkit várunk, akinek az egészsége engedi, egy különleges élményre vágyik, és szeretne részese lenni az első Szélrózsa-futóversenynek. A részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött.

– Valódi versenyről van szó, nyereményekkel?

– Igen, bár elsősorban az élményért futunk, de a dobogós fiú és lány befutók a tizenkét és a hat kilométeres kategóriában is egy-egy serleget kapnak, amelyet az ünnepélyes eredményhirdetésen, a szombati nagykoncert előtt este az átrium színpadán adnak át számukra. Ugyanakkor minden befutót egyedi éremmel jutalmazunk, a verseny után pedig a futók letölthetik névre szóló okleveleiket. Valamennyi versenyző részt vehet a tombolasorsoláson is, amelyen a Szélrózsához kötődő emléktárgyak találnak majd gazdára.

Az interjút Kézdi Beáta készítette.

 

 

Vissza