Egyetemi "Campus"


Az egyetemi campus egy emberséget, örömöt és közösségi élményt fokozó sátor lesz, különösen is igazodva az egyetemisták, főiskolások életkori sajátosságaihoz. Ahogy a homokszemben is benne van az igazgyönggyé válás lehetősége, úgy az emberek is rengeteg nagyszerű és csodálatos lehetőséget hordoznak magukban.

Ki akadályozhat meg minket abban, hogy azok legyünk, akik lenni akarunk? Ebben az életszakaszban a vizsgák, a követelmények és a tanárok sűrűjében mégis ez, vagyis az igazgyönggyé válás lehetősége dőlhet el. Ezért fontos. MÉGIS… Sikerül?

Az egyetemi campuson lehetőség lesz állandó programként a „Mégis” helyzeteken meditálni labirintus meditáció formájában. A labirintus egyszerre jelenti azt a kiismerhetetlen helyet, ahol az ember eltéved, s ahol szimbolikus értelemben elveszíti önmagát, és ahol végül, ha rátalál a saját, neki megfelelő útra, visszatalálhat önmagához.  Az emberiség számára évezredek óta ismert az a helyzet, amikor könnyű a belépés, de nehéz a kijutás. Az egyetemi évek is ilyenek kicsiben. „Mégis”… sikerül?

A campuson továbbá állandóan lehetőség lesz kreatív formában feldolgozni a Szélrózsa napi bibliai témáját rajzos, grafikus formában csokiért vagy ropiért cserébe.

Lesz még slam poetry bajnokság, papnak beszólási lehetőség, Bible spinner, Kánaáni tabu, püspökök, akik szintén voltak gyerekek, limonádé, babzsák és jó társaság.

Az egyetemi campus nyitott az első érdeklődő gondolattól kezdve az elkötelezett hívő szintig mindenki számára, aki szívesen érezné otthon magát, egy jóféle gondolatébresztő, meditatív, kreatív, vagány, barátságos és inspiráló sátorban.

Gombkötő Beáta


Programok: