Színház


A színházban iskolai és gyülekezeti csoportok mutatkozhatnak be egy-egy színdarabbal.

Bogdányi Mária

 


Programok:


Ádám és Éva (stand up comedy)
Helyszín: Színházterem
Időpont: csütörtök 16:00:00-18:00:00

Egyszemélyes vígjáték a férfi - nő kapcsolatáról két részben.
Írta, rendezte és előadja: Benedek Zalán
 
Milyen a ? És Milyen a férfi? Mi történik, ha összeeresztjük őket?
Miért van az, hogy mikor megismerted a férfit, még volt haja?
És miért fiatalabb mindig egy nő, mint a vele egykorú férfi?
Minden terítékre fog kerülni a távirányítókezeléstől a női logikáig, Napóleontól Justin Bieberig, a 22 kg csokitól a kölesgolyóig; és persze konfliktuskezelés, kommunikáció, agyműködés, nemi szerepek és hasonló "apróságok", fűszerezve számos kulturális utalással, a pszichológia eredményeivel, valamint sok jó zenével.
 
Az előadás 2x50 perc
Varázsszavak
Helyszín: Színházterem
Időpont: péntek 15:00:00-18:00:00

A „Holt költők társasága” című regény és film alapján készült musical két felvonásban. A darab sorsokról, hibákról, szeretetről, rólunk szól. Egy olyan világban, ahol fontos a hagyomány, a becsület, a fegyelem, a teljesítmény, a „sajnálom, a bocsáss meg, a köszönöm és a szeretlek”. „Ragadd meg a napot”, változtasd meg magad és megváltozik a világ!
A 40 fős amatőr, integrált társulatban együtt játszik gimnazista és sérült felnőtt csodálatos egységet alkotva! A soproni dESZKa társulat és a zsirai Fogyatékosok Otthonának amatőr csapata egy színpadon.
Dalok: Kowalsky meg a Vega. Rendező: Betuker Botond
A darab egy szünettel együtt 3 órás. Arra kérünk mindenkit, hogy az előadást elejétől végig tekintse meg. Később csatlakozni és hamarabb elmenni nincs lehetőség!
Luther Élményszínház
Helyszín: Színházterem
Időpont: szombat 14:00:00-16:00:00

Darabunkkal: Luther Márton életének néhány fontos eseményét szeretnénk felidézni a megszokottól kicsit eltérő „színházi előadáson” .
Élményszínházunk (a láthatatlan színházhoz hasonlóan) szemünkön kívül, egyéb érzékszerveinken keresztül szeretne élményhez, megtapasztaláshoz juttatni minden résztvevőt. Néhány „állomáson” vezetjük át a résztvevőket, egyesével (bekötött szemmel), ahol nincs más dolguk, mint csendben részt venni a vele történtekben: hallani, tapintani...érezni mindazt ami körülötte, benne zajlik.
A Szentgotthárdi Evangélikus Gyülekezet néhány tagja pár éve foglalkozik ezzel a „műfajjal”. A látvány nem számít, mert nincs! Csak amit érzünk!!!
A program előzetes bejelentkezés szükséges a Színházterem előterében!

Álmom az Isten
Helyszín: Színházterem
Időpont: szombat 17:00:00-18:30:00

Jáger András  győri színművész előadásában a művész társa csupán egy báb lesz a színpadon. A díszlet pedig egy pad: „Az emberélet útjának felén…” lévő útszéli pihenőhely. Ide érkezik egy vándor, nevezzük utcazenésznek, és monológjában magyar költők és írók gondolatai fonódnak egybe az elmúlt évtizedek ismert rockdalaival. Egy gitár kíséretében énekel többek között a Quimbytől, a P. Mobiltól, Hobótól, a Tankcsapdától. Létezik-e Isten? – erre, életünk talán legfontosabb kérdésére keres választ filozofálva, pörölve, suttogva és énekelve.
Jáger András minden irodalmat szeretőnek ajánlja műsorát, s úgy érzi, 13 éves kortól fogyasztható ez az istenkereső, ám nem klerikális, humorral átszőtt monodráma.