Filmklub


FilmLove

Huppanj be, ha rád férnie egy kis agymenés! Van popcorn, kóla, és a világot a négy sarkából is kimozdító filmek, amiket képtelenség vélemény nélkül hagyni. Olykor meghívunk egy-egy vendéget szakérteni, de lesz szó a filmes ízlésről, filmkultúráról is.

László Dávid és Varga Máté


Programok:


Curfew
Helyszín: Tanácsterem
Időpont: szerda 19:00:00-20:30:00

Első alkalmunkra a Curfew című filmet választottuk.

"A bukás szélén egy önpusztító ember, aki elérte életének legmélyebb pontját, váratlan hívást kap elidegenedett nővérétől, hogy gondoskodjon fiatal lányáról az éjszakára."

A vetítés után kibeszéljük a filmet, ahol te is elmondhatod a véleményedet.

Szeretetnepper
Helyszín: Tanácsterem
Időpont: csütörtök 19:00:00-20:30:00

Második alkalmunkra a Szeretetnepper című filmet választottuk.


"Az intézetben felnőtt ikerpár eltávolodik egymástól, miután egyiküket beszippantja a helyi alvilág, a másik pedig lelkész lesz. Kis Corleone egyre agresszívabban tör a hatalomra, és minden eszközt megragad, hogy ő legyen a kerület ura, belülről azonban magány és félelem emészti, amit további rémtettekkel kompenzál. Fivére eközben a helyi utcagyerekek körében végzett eredményes munkájával szerez hírnevet magának, és a családalapításon töri a fejét. Egy éjszaka azonban a két testvért a véletlen tragikus körülmények között sodorja egymáshoz: Kis Corleone lelkén két gyilkosság szárad, és nyomában vannak a rendőrök. Testvérének pedig egy pillanat alatt kell döntést hoznia... "
 
A vetítés után kibeszéljük a filmet, ahol te is elmondhatod a véleményedet.

 

Dr. Filmlove
Helyszín: Tanácsterem
Időpont: szombat 19:00:00-20:30:00

Dr.Filmlove igazi arca. Mondd meg, milyen filmet szeretsz, megmondjuk, ki vagy. A fastfoodertől a gourmetig- mely filmek alakították, vagy reflektálnak legjobban a magyar néplélekre? A beszélgetés második részében keresztény üzenetű filmeket vizsgálunk meg, elvalasztjuk a búzát a pelyvatol. Megnézzük, van-e létjogosultsága az ilyen filmeknek.