GT Moto Café - Evangélikus Motorosok - Lutherfeszt


Az Evangélikus Motorosok csoportját a reformáció 2017-es jubileuma hívta életre, hiszen egy Wittenbergbe tartó, 10 napos motoros túrára állt össze az evangélikus lelkészekből és nem-lelkészekből álló sokszínű motoros csapat. A wittenbergi út különleges élmény volt számunkra, közös örömökkel és gondokkal, egymásra figyeléssel és összetartozással. Számunkra a motorozás közösségépítő erő, ami segít a hitünket megélni és erősíteni. Ezt a lelkületet szeretnénk továbbadni a Szélrózsán is. 

A Guruló Tanítványok Motoros Kávézóban a Lutherfeszt csapata gondoskodik az enni- és innivalóról. A felnőtteket "Frau Luther" vörös hopláger kisüzemi sörrel (és más kézműves sörökkel), kávéval, a kiskorúakat limonádéval várjuk, zsíroskenyérrel pedig mindenkit.

A Honda Komfront jóvoltából a kávézó nyitva tartási idejében elérhető lesz a Honda motor szimulátor!


Programok:


A kávé lelke - interaktív kávés bemutató
Helyszín: GT Moto Café
Időpont: szombat 16:00:00-17:00:00

Sefcsik Tamás barista előadása

Hogyan lesz a zöldből fekete? Hogyan tudjuk előcsalogatni a zöldkávéban lakozó valódi értékeket? A kávépörkölés elmélete és gyakorlata.
Hogyan lesz kávébabból hol keserédes, hol gyümölcsös, hol hideg tea-szerű nedű? A kàvékészítés különböző módjai.
Wittenberg a motoros és az önkéntes szemével
Helyszín: GT Moto Café
Időpont: péntek 16:00:00-17:00:00

Mátis Tamás az Evangélikus Motorosok 2017-es wittenbergi túrájának szervezője. Mátis Dani pedig egy egész évet töltött a reformáció városában egyetlen magyarként a nemzetközi önkéntes csapatban. Két különböző perspektívából mutatják be Wittenberget, az oda vezető útjukat és élményeiket.

Reformációs jubileumi motoros túra Wittenbergbe
Helyszín: GT Moto Café
Időpont: csütörtök 16:00:00-17:00:00

2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából az Evangélikus Motorosok túrára indultak a wittenbergi magyar napokra. A 16 motorral megtett több, mint 3000 km-es túrát mutatja be Szűcs János

Könyvbemutató: Luther - a regény
Helyszín: GT Moto Café
Időpont: szombat 14:00:00-15:30:00

Frissen – szinte egyenesen a nyomdából – érkezik a Szélrózsára a Luther-regény második kötete! A tavaly megjelent első kötetben Luther Márton gyermekkorától jutottunk el 1517-ig, a 95 tétel megszületéséig. A július elején megjelenő második kötetben pedig a következő időszak világrengető eseményei kapcsán elevenedik meg előttünk reformátorunk alakja, és egy igazi hús-vér embert ismerhetünk meg a regényből. Vendégünk a szerző, Cs. Szabó Sándor.

 

Motoros túrázás, az élményfaktor
Helyszín: GT Moto Café
Időpont: péntek 14:00:00-15:30:00

Zsifi Wonder szinte a világ minden táján motorozott már, Thaiföldtöl Izlandig, a Pireneusoktól a Transzfogarasig. Legújabb hihetetlen úticélja a Himalája, bérelt Royal Enfild motorokkal. Elképesztő kalandjairól, élményeiről hallhatunk és láthatunk tőle képes beszámolót.