Kiállítások


A kiállító teremben berendezett kiállítás két részből áll. Egy fotókiállításból (pályázatra beküldött képekből a legjobbak) és bármilyen más művészeti ágban készült alkotások tárlatjából.

Bogdányi Mária

 


Programok:


Kiállítás megnyitó
Helyszín: Galéria
Időpont: csütörtök 14:00:00-15:00:00

1. Evangélikus iskolák rajzpályázatának nyertes művei

2. Ref500 fotópályázat nyertes művei

"A megújulás lendülete" fotókiállítás
Helyszín: Galéria
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:00:00-18:00:00

A Reformáció Emlékbizottság fotópályázatán az alkotók négy kategóriában: tájképpel, műemlékfotóval, portréval és művészfotóval fogalmazhatták meg a reformáció örökségét. A beérkezett csaknem kétszáz alkotásból a bírálóbizottság elnöke, Eifert János fotóművész válogatta ki azt a negyven képet, amelyek A megújulás lendülete című kiállításon szerepelnek.
A fényképek között vannak dokumentarista alkotások, egy-egy templomot, régi, a reformációhoz vagy a vallásgyakorláshoz köthető tárgyat bemutató képek, de mindegyik kategóriában születtek egyszerre a múltat és a jelent megjelenítő alkozások. 
A kiállítás Dr. Hafenscher Károly reformációi kormánybiztos támogatásával jut el a Szélrózsára.
#EuropeForCulture
Helyszín: Galéria
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:00:00-18:00:00

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet 2018-as Országos Evangélikus Rajzpályázatán óvodásoktól az érettségiző diákig. Az európai kultúra évében sokféle kulturális témában jobbnál-jobb rajzokat készítettel az evangélikus tanulók. A díjnyertes műveket mutatjuk be a kiállításon.