Egyetemi „campus"


"Egész évben az egyetemi campuson senyvedek, egy fesztiválon pont nem erre vágyom!" - gondolhatnád joggal, ha még élénken élnek benned az előző vizsgaidőszak emlékei. Csakhogy a mi "campusunk" teljesen más, ide nem kellenek felvételi pontok és a Neptun sem fog ledobni az utolsó pillanatban, ha szeretnél eljönni egy programra. Amit viszont ígérni tudunk, az a chill hangulat, jófej egyetemisták és a fiatal pályakezdőket leginkább érintő kérdéseket körbejáró, izgalmas programok. A Szélrózsa idei mottója a "Nem a félelelem lelkét kaptuk!" és az egyetemi sátorban is azzal fogunk foglalkozni, hogy mi az, amitől ma leginkább egyetemistaként félünk és hogyan találhatunk ezekre a félelmekre megoldást? Felvillantunk néhány témát!

- Idén kezdem az egyetemet, nem tudom, hogy jól döntöttem-e, van még lehetőségem váltani?

- Totál beparáztam az előttem álló élettől. A szüleim azt várják, hogy felnőjek végre, dolgozzak és családom legyen... Még nem vagyok rá kész, vagy mégis?

- Párkapcsolati kérdéseim vannak, lassan a megállapodás felé kéne haladnom, de nem tudom, hogy vajon az az igazi, akivel most vagyok?

- Félek, hogy itthon nem fogok tudni elhelyezkedni ezzel a diplomával, és majdnem minden barátom külföldön van... én menjek vagy maradjak?

- Félek, hogy mi vár rám a jövőben, a klímaváltozás szorongással tölt el!

Nem ígérjük, hogy minden kérdésedre választ kapsz, azt viszont igen, hogy lesz lehetőséged szakembereket hallgatni ezekről a témákról, kimondani a félelmeidet és veled egykorúakkal tapasztalatot cserélni. Akkor is várunk, ha már elfáradtál a filózásban és lazulnál valahol egy kicsit a haverjaiddal.

Hajduch-Szmola Patrik