Információk

Belépőjegyek

Belépőjegyek

Belépőjegyek

Online regisztrációval 2022. június 19-ig

Napijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 2 500 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 3 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 4 000 Ft

Hetijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 8 000 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 11 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 14 000 Ft

*A 2022. július 13-án 4. életévét még be nem töltött gyerekek számára a belépés ingyenes, de regisztrációköteles.
**2022. július 13-án már betöltötte a 14. életévét, de még nem múlt el 18 éves.

 

Helyszíni regisztráció esetén

Napijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 3 500 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 4 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 5 000 Ft

Hetijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 9 000 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 12 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 15 000 Ft

*A 2022. július 13-án 4. életévét még be nem töltött gyerekek számára a belépés ingyenes, de regisztrációköteles.
**2022. július 13-án már betöltötte a 14. életévét, de még nem múlt el 18 éves.

Diákönkéntesség

Diákönkéntesség

Diákönkéntesség

Ha evangélikus középiskolába jársz és néhány óra iksz-re lenne még szükséged, van kedved kisegíteni vagy szívesen átélnéd a „másik oldalról" is a fesztivált, jelentkezz diákönkéntesnek a Szélrózsára! A teljesítendő 50 kötelező órából akár 20-at is letudhatsz, mert a négy napi munkáért 4×5 közösségi szolgálati órát igazolunk.

Az online jelentkezési felületen több területet is megjelölhetsz, ahol szívesen dolgoznál: segítheted a programsátrak vezetőinek munkáját, de dolgozhatsz sport vagy catering területeken is. A munkádért cserébe a részvételedet (hetijegy) és az ebédedet biztosítjuk a találkozón.

Minden fontosabb kérdésedre választ adunk a Gyakran Ismételt Kérdésekben.

Étkezés

Étkezés

Étkezés

A regisztráció során lehetőség van a feltöltött étlap alapján ebédrendelés leadására. Speciális étkezési étrendet követők számára is biztosítunk étkezést: normál, vegetáriánus, glutén- és laktózérzékenyeknek megfelelő ételek közül lehet választani.

A terveink szerint a fesztivál területén lévő pékség, zöldséges és „fast food” büfék is üzemelnek majd.

Helyszín

Helyszín

Helyszín

A Szélrózsa központi helyszíne 2022-ben a Gyula szívében elterülő, minden évszakban gyönyörű Göndöcs-kert. Nevét a környék 19. században népszerű apát-plébánosáról, Göndöcs Benedekről kapta, aki annak idején kezdeményezte a gyulaiak számára a szabadidő eltöltésére alkalmas park létrehozását. A területen egykor a Fehér-Körös egyik mellékága folydogált, ezt töltötték föl és alakították ki benne a Népkertet. Nagy zöld füves területeivel, árnyas fáival és játszóterével ma is kedvelt hely.

A Göndöcs-kert bejáratánál elhelyezkedő gyulai Vigadó gyönyörű neobarokk épület –  amelynek a felavatásánál 1889-ben nem más, mint Blaha Lujza vendégszerepelt – szintén otthont ad a találkozó programjainak, ahogyan az előtte álló zenepavilon, valamint a városi múzeum egykori épülete, a Kohán Képtár is. A park másik végében található városi sportcsarnok a sportversenyek számára biztosít majd helyet.

Gyula hangulatos sétálóutcája, a várost keresztülszelő Élővíz-csatorna partja, az egyedülálló középkori téglavár és az impozáns Almásy-kastély csupán néhány perces sétatávra vannak a Szélrózsa helyszínéről.

Roadshow

Roadshow

Roadshow

A Szélrózsa Roadshow keretében az ország evangélikus középiskoláiba látogat el a szervezőcsapat egy-egy különítménye, hogy a diákok között népszerűsítse a találkozót.

Nem voltál még Szélrózsán? Most hallasz róla először? Vagy voltál már, és kíváncsi vagy, mit tartogat az idei fesztivál? Ha az iskolában kapott ízelítő nem volt elég, a roadshow csapata bármilyen szélrózsás kérdésedre szívesen válaszol akár a helyszínen, akár a fesztivál online felületein.

A roadshow-val egyidejűleg indul majd az önkéntesek jelentkezési felülete is: ha van kedved kisegíteni vagy szívesen átélnéd a “másik oldalon” a fesztivált, emellett evangélikus középiskolába jársz és ikszre lenne szükséged, jelentkezz bátran önkéntesnek a Szélrózsára! (A jelentkezési űrlapot itt a honlapon érheted majd el.)

Szállás

Szállás

Szállás

A résztvevők számára a sátrazás továbbra is ingyenes. A sátortábort a Ferencesek terén alakítjuk ki, a találkozó központjától csupán három perc sétára.

Fontos változás, hogy idén a regisztrációval egybekötve nem tudsz majd szállást foglalni, ezt egyénileg kell megtenned. Gyula remek turisztikai adottságokkal rendelkezik, népszerű üdülőváros, így a szálláshelyek széles skálájából válogathattok. Aki apartmanban, panzióban szeretne megszállni, annak ajánljuk a szállásközvetítő portálokat, ahol egyedi igényeidnek megfelelően tudsz jó áron szállást találni. Érdemes minél előbb szállást foglalni!

Utazás

Utazás

Utazás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz lehetőség közösen utazni a helyszínre a Szélrózsa-vonattal, melyre a regisztrációs rendszeren keresztül is lehet jegyet váltani majd.  A vonat Budapest-Keleti - Gyula vonalon menetrend szerint közlekedik, átszállással Békéscsabán, a Szélrózsára utazók számára fenntartott külön kocsikkal. A regisztrációs rendszeren keresztül csak retúrjegy váltására, csak a megjelölt állomásokon való fel- és leszállással lesz lehetőség! Figyeltünk arra is, hogy a távolról, Nyugatról (pl. Szombathely, Sopron vagy a Balaton felől) és Keletről (pl. Debrecen, Nyíregyháza) érkezőknek is legyen megfelelő csatlakozásuk és átszállási idejük. 

Tervezett menetrend:
Odafelé (2022.07.13.): Budapest-Keleti, 10.10 - Gyula 12.59 (átszállással Békéscsabán)
Visszafelé (2022.07.17.): Gyula, 15.00 - Budapest-Keleti 17.50 (átszállással Békéscsabán)

UtazásA vonat- és buszállomás a Béke sugárút – amelynek a közepén helyezkedik el a Göndöcs-kert – két végén találhatók, így a fesztivál helyszíne 10–15 perc sétával mindkét irányból kényelmesen megközelíthető. Csak az evangélikus templom tornyát kell figyelni, a templom ugyanis a park szomszédságában áll.

Az autóval érkezők számára a park mindkét oldalán nagy befogadóképességű parkolók állnak rendelkezésre.