Információk

Belépőjegyek

Belépőjegyek

Belépőjegyek

Online regisztrációval 2022. június 19-ig

Napijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 2 500 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 3 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 4 000 Ft

Hetijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 8 000 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 11 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 14 000 Ft

*A 2022. július 13-án 4. életévét még be nem töltött gyerekek számára a belépés ingyenes, de regisztrációköteles.
**2022. július 13-án már betöltötte a 14. életévét, de még nem múlt el 18 éves.

 

Helyszíni regisztráció esetén

Napijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 3 500 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 4 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 5 000 Ft

Hetijegy:

   • gyermekjegy (4–14 év*): 9 000 Ft

   • középiskolásjegy (14–18 év**): 12 000 Ft

   • felnőttjegy (18 év felett): 15 000 Ft

*A 2022. július 13-án 4. életévét még be nem töltött gyerekek számára a belépés ingyenes, de regisztrációköteles.
**2022. július 13-án már betöltötte a 14. életévét, de még nem múlt el 18 éves.

Diákönkéntesség

Diákönkéntesség

Diákönkéntesség

Ha evangélikus középiskolába jársz és néhány óra iksz-re lenne még szükséged, van kedved kisegíteni vagy szívesen átélnéd a „másik oldalról" is a fesztivált, jelentkezz diákönkéntesnek a Szélrózsára! A teljesítendő 50 kötelező órából akár 20-at is letudhatsz, mert a négy napi munkáért 4×5 közösségi szolgálati órát igazolunk.

Az online jelentkezési felületen több területet is megjelölhetsz, ahol szívesen dolgoznál: segítheted a programsátrak vezetőinek munkáját, de dolgozhatsz sport vagy catering területeken is. A munkádért cserébe a részvételedet (hetijegy) és az ebédedet biztosítjuk a találkozón.

Minden fontosabb kérdésedre választ adunk a Gyakran Ismételt Kérdésekben.

Étkezés

Étkezés

Étkezés

A regisztráció során lehetőség van a feltöltött étlap alapján ebédrendelés leadására. Speciális étkezési étrendet követők számára is biztosítunk étkezést: normál, vegetáriánus, glutén- és laktózérzékenyeknek megfelelő ételek közül lehet választani.

A találkozó területén streetfoodos bódék is üzemelnek.

Az előregisztráció első körben lezárult, így ebédrendelés leadására online rendszerünkön keresztül már nincs lehetőség!

Az idei Szélrózsa menüje:

Étkezés

Házirend és hasznos információk

Házirend és hasznos információk

„Szeresd felebarátodat, mint magadat!” Mt 22,39b
Házirend és hasznos információk
„Szeresd felebarátodat, mint magadat!” Mt 22,39b

Házirend

Légy tekintettel a kisebbekre!

Légy tekintettel szavaidban és gesztusaidban a „keresőkre”!

Légy tekintettel a környezetedben lévők nyugalmára!

Vigasztald a szomorkodót, emeld fel az elesettet!

Ezeken kívül, kérünk, hogy vigyázz a környezetedre!

Ha kutyával jössz, figyelj arra, hogy a Göndöcs-kert és a Ferencesek tere egész területére kutyákat csak pórázon vezetve szabad behozni!

Ne szemetelj, és próbálj meg minél kevesebb szemetet termelni! Bátorítunk a többször használható kulacsok, poharak, tányérok és evőeszközök használatára!

Ne fogyassz alkoholt, ne dohányozz, és ne használj tudatmódosító szereket a találkozó karszalaggal látogatható területén (lehetőség szerint máshol se)!

Ne használj nyílt lángot a sátortáborban!

„Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.” Mt 7,12

 

Hasznos információk

Védett sáv: a nyitó és záró istentisztelet, valamint a reggeli és esti áhítatok ideje védettséget élvez, ami azt jelenti, hogy azokkal egy időben a további programok szünetelnek, a kávéházak és egyéb sátrak pedig zárva tartanak. Kizárólag az Infópult lesz nyitva. A kiscsoportos beszélgetések alatt szintén szünetelnek az egyéb programok, azonban a kávéházakat már nyitva találod.

Baba-mama szoba: a kisbabával érkező édesanyáknak a Sportcsarnok földszinti öltözőjét biztosítjuk baba-mama szobának.

 

Infópult
Helyszín: Regisztráció és Göndöcs-kert
Időpont: szerda 12.00–20.30, csütörtök–szombat 9.00–20.30, vasárnap 9.00–14.00

Kérdésed van a programokkal, a helyszínnel vagy bármivel kapcsolatban? Keresd fel bátran az Infópultokat, ahol önkénteseink készséggel állnak majd rendelkezésedre! Két helyen találsz Infópultot: a Göndöcs-kertben és a Regisztrációnál. Ahogy az áhítatokon a lelket, nálunk a telefont töltheted fel. A talált tárgyak is nálunk keresik gazdájukat. Van még kérdés? Akkor irány az Információs pult, ahol 9.00-től 21.00 óráig várunk téged.

 

Szélrózsa Shop
Helyszín: Szélrózsa Shop a Lehetőségek piacán
Időpont: szerda 18.00–20.30, csütörtök–szombat 10.00–20.30, vasárnap 9.00–14.00

Ne szalaszd el a lehetőséget, hogy feltöltsd a ruhatáradat a legmenőbb szélrózsás cuccokkal! A barátaidról se feledkezz meg, hiszen nincs is egyedibb ajándék egy szélrózsás törölközőnél, kulacsnál vagy egy ruhadarabnál! A reggeli kávédat, teádat kérd fesztiválos ökopohárba, és vigyél haza egy szép bögrét, hogy télen is legyen mivel visszacsalogatni a nyári emlékeket! Az áhítatok, istentiszteletek alatt a Shop zárva tart.

 

Elsősegély
Helyszín: Johannita sátor
Időpont: szerda–vasárnap 0.00–24.00

A 2008-as kőszegi Szélrózsa találkozó óta a Johannita Segítő Szolgálat látja el az elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatokat a fesztivál teljes ideje alatt. A csoport három helyszínről érkező szakképzett fiatalokat, fiatal felnőtteket gyűjt egybe Budapestről, Szombathelyről és Németországból. A nap 24 órájában várják a sérülést szenvedett táborozókat. A Johannita „bázisponton” kívül folyamatos járőrözést is végeznek. Így a Johannita rend nyolcágú csillagával ellátott pólót viselőket bármikor meg lehet szólítani, bármikor készek segítséget nyújtani. Mindenkinek sérülésmentes táborozást kívánunk!

A találkozó teljes időtartama alatt a Johannita Segítő Szolgálat esetkocsija biztosítja az orvosi szolgálatot, amely a Johannita sátor mellett állomásozik.

Helyszín

Helyszín

Helyszín

A Szélrózsa központi helyszíne 2022-ben a Gyula szívében elterülő, minden évszakban gyönyörű Göndöcs-kert. Nevét a környék 19. században népszerű apát-plébánosáról, Göndöcs Benedekről kapta, aki annak idején kezdeményezte a gyulaiak számára a szabadidő eltöltésére alkalmas park létrehozását. A területen egykor a Fehér-Körös egyik mellékága folydogált, ezt töltötték föl és alakították ki benne a Népkertet. Nagy zöld füves területeivel, árnyas fáival és játszóterével ma is kedvelt hely.

A Göndöcs-kert bejáratánál elhelyezkedő gyulai Vigadó gyönyörű neobarokk épület –  amelynek a felavatásánál 1889-ben nem más, mint Blaha Lujza vendégszerepelt – szintén otthont ad a találkozó programjainak, ahogyan az előtte álló zenepavilon, valamint a városi múzeum egykori épülete, a Kohán Képtár is. A park másik végében található városi sportcsarnok a sportversenyek számára biztosít majd helyet.

Gyula hangulatos sétálóutcája, a várost keresztülszelő Élővíz-csatorna partja, az egyedülálló középkori téglavár és az impozáns Almásy-kastély csupán néhány perces sétatávra vannak a Szélrózsa helyszínéről.

Roadshow

Roadshow

Roadshow

A Szélrózsa Roadshow keretében az ország evangélikus középiskoláiba látogat el a szervezőcsapat egy-egy különítménye, hogy a diákok között népszerűsítse a találkozót.

Nem voltál még Szélrózsán? Most hallasz róla először? Vagy voltál már, és kíváncsi vagy, mit tartogat az idei fesztivál? Ha az iskolában kapott ízelítő nem volt elég, a roadshow csapata bármilyen szélrózsás kérdésedre szívesen válaszol akár a helyszínen, akár a fesztivál online felületein.

A roadshow-val egyidejűleg indul majd az önkéntesek jelentkezési felülete is: ha van kedved kisegíteni vagy szívesen átélnéd a “másik oldalon” a fesztivált, emellett evangélikus középiskolába jársz és ikszre lenne szükséged, jelentkezz bátran önkéntesnek a Szélrózsára! (A jelentkezési űrlapot itt a honlapon érheted majd el.)

Szállás

Szállás

Szállás

A résztvevők számára a sátrazás továbbra is ingyenes. A sátortábort a Ferencesek terén alakítjuk ki, a találkozó központjától csupán három perc sétára.

A sátorozóknak szóló hasznos infókat zanzásítva ide kattintva tekintheted meg.

Fontos változás, hogy idén a regisztrációval egybekötve nem tudsz majd szállást foglalni, ezt egyénileg kell megtenned. Gyula remek turisztikai adottságokkal rendelkezik, népszerű üdülőváros, így a szálláshelyek széles skálájából válogathattok. Aki apartmanban, panzióban szeretne megszállni, annak ajánljuk a szállásközvetítő portálokat, ahol egyedi igényeidnek megfelelően tudsz jó áron szállást találni. Érdemes minél előbb szállást foglalni!

Utazás

Utazás

Utazás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz lehetőség közösen utazni a helyszínre a Szélrózsa-vonattal, melyre a regisztrációs rendszeren keresztül is lehet jegyet váltani majd.  A vonat Budapest-Keleti - Gyula vonalon menetrend szerint közlekedik, átszállással Békéscsabán, a Szélrózsára utazók számára fenntartott külön kocsikkal. A regisztrációs rendszeren keresztül csak retúrjegy váltására, csak a megjelölt állomásokon való fel- és leszállással lesz lehetőség! Figyeltünk arra is, hogy a távolról, Nyugatról (pl. Szombathely, Sopron vagy a Balaton felől) és Keletről (pl. Debrecen, Nyíregyháza) érkezőknek is legyen megfelelő csatlakozásuk és átszállási idejük.

Az előregisztráció első körben lezárult, így online rendszerünkön keresztül már nincs lehetőség jegyváltásra, de a jegy.mav.hu oldalon és a vasútállomásokon ugyanerre a járatra még lehet menetjegyet vásárolni!

Kérjük azokat, akik távolabbról érkeznek, nagyon figyeljenek az átszállási időre és az állomásokra! Szánjatok időt arra is, ha Budapesten belül esetleg egyik pályaudvarról a másikra kell utaznotok.

Tervezett menetrend:
Odafelé (2022.07.13.): Budapest-Keleti, 10.05 - Gyula 12.59 (átszállással Békéscsabán)
Visszafelé (2022.07.17.): Gyula, 15.00 - Budapest-Keleti 17.50 (átszállással Békéscsabán)

Utazás

A vonat- és buszállomás a Béke sugárút – amelynek a közepén helyezkedik el a Göndöcs-kert – két végén találhatók, így a fesztivál helyszíne 10–15 perc sétával mindkét irányból kényelmesen megközelíthető. Csak az evangélikus templom tornyát kell figyelni, a templom ugyanis a park szomszédságában áll.

Az autóval érkezők számára a park mindkét oldalán nagy befogadóképességű parkolók állnak rendelkezésre. A város számos pontján - pl. a helyszínhez közeli Béke sugárúton is - a parkolás díjköteles.